Preskoči na glavni sadržaj

NBA READY - EUROLEAGUE

Idemo baciti pogled tko je od sudionika ovogodišnje Eurolige spreman za okušati se u NBA ligi. Da bi si skratio muke ograničio sam se samo na Euroligu, a u obzir nisam uzimao samo Europljane, imamo ponekog Amera i naturaliziranog Amera na popisu. Važno je samo da nikada ranije nije odigrao neke minute preko bare. Iz istih razloga otpali su igrači poput Ayona, De Coloa ili brata Pere Antića. Neki su otpali zato jer ih živo boli genitalni dio za dokazivanjem u najjačoj ligi na svijetu (Teodosić), a neki zato jer ih jednostavno ne podnosim (Llull). Blogerski izbor kažu.

BOGDAN BOGDANOVIĆ (SG - Fenerbahče)

23 g
198 cm
93 kg
210 cm wingspan
Prava: Phoenix Suns

Za Bogdanovića se oduvijek govorilo da je u pitanju veliki talent, pitanje je bilo samo koliko veliki. U mojim očima je narastao u sezoni 2013/14, njegovoj posljednjoj u Partizanu i pod Vujoševićevom paskom, kada je zbog mora ozljeda Partizanovih playmakera morao preuzeti i tu dodavačku ulogu, pored one već standardne – scorerske. U ubitačno sporom Duletovom tempu s bezbroj šablona i akcija koje se zovu XT-3-gore Bogdanović se solidno snašao. Assist/turnover ratio nije bio idealan kada u obzir uzmemo ABA ligu, Euroligu i srpsko prvenstvo. Na 3,7 asista dolazilo je 2,5 turnovera. Ali moglo bi se ovo Bogdanovo iskustvo na playu pokazati vrlo bitnim u budućnosti jer se naučio igrati još jednoj roli, a svestranost treneri cijene. Kao play nije klasični dribler, slash and kick kreator, uglavnom se oslanja na pick igru ali zahvaljujući odličnim fizičkim karakteristikama (198 cm) jako dobro vidi teren i ima osjećaj za asist. Bez problema i u NBA ligi može poslužiti kao sekundarni play u određenim situacijama ako ga npr staviš na slabu stranu i nakon rotacije obrane tražiš od njega da je napadne iz novog picka ili driblinga.

Bogdanovića svejedno ne treba promatrati ni u ludilu kao playa u NBA ligi već isključivo šutera. Zanemarimo li ovu sezonu kada je igrao playa, Bogdan je sve ostale proveo kao bek-šuter ili swingman. Lani je za Fener u 65 utakmica tricu šutirao 38%, ove sezone je u 23 utakmice šutira odličnih 43%. Na sjajne fizikalije, dodajte muda do poda i killerski instinkt, protresite, ne mućkajte, i dobijete potencijalno dobrog igrača rotacije NBA ekipe.


Usprkos iznadprosječnom rasponu ruku za bekovsku poziciju od 210 cm (prema Draftexpressu) Bogdanoviću nedostaje ono nešto što često razdvaja spot-up šutera od kreatora šutera – atelticizam ili eksplozivnost. Iako je tjelesno dobro razvijen, brzina mu nije vrlina, ne igra na prvi korak i promjenu kretnji. Obrana će patiti također zbog ovog minusa. Uz to, kao što sam rekao, nije klasični dribble drive napadač. Kontrola lopte je na vrlo dobroj razini ali ne baš tako dobroj da ga vidim kako sebi kreira gomilu poena.

Osim ako se nešto drastično ne promjeni kada ode u NBA Bogdanović može biti odličan šuter i sekundarni play. Obrambeno je upitan, ali izvrsne fizikalije za poziciju svakako će pomoći.


MALCOLM DELANEY (PG/SG – Lokomotiv Kuban)

26 g
191 cm  
86 kg
198 cm wingspan
Prava: -

Ako već Hrvatska mora imati Amerikanca u reprezentaciji onda neka ima Delaneyja, a ne Lafayettea. Rođeni Baltimorčanin, te Draperov i Carmelov prijatelj, ove sezone je jedan od boljih igrača na svojoj poziciji i glavni igrač Kubana, a da se doista radi o klasi dao je naslutiti već prije dvije godine u dresu Bayerna. Možda najvažnija stvar koju morate znati o bivšem igraču Virginije Tech (na draftu 2011. nitko ga nije odabrao) je njegova sposobnost da osvaja titule te one i MVP priznanja nisu rijetkost. Redom: Francuska – Chalon (kup + prvenstvo), Ukrajina – Budivelnyk (prvenstvo + MVP + All-Eurocup First Team), Njemačka – Bayern (prvenstvo + MVP prvenstva + MVP finala). Jedino je u Kubanu lani ostao „suh“.

Na sveučilištu Delaney je igrao obje bekovske pozicije, a u Europi se morao priviknuti više na rolu playa nego šutera. U 11 euroligaških utakmica ove sezone Delaney za 33 minute bilježi 17 poena, 3 skoka, 5,5 asistencija, 2,8 izgubljenih lopti. Iz igre šutira 49%, za tricu 40%. Uzorak je definitivno malen, i ove brojke će na kraju na većem broju utakmica svakako pasti, ali to ne umanjuje Delaneyjeve izvrsne partije ove sezone.

Evo jedna stvar vezana uz njega: u Europi ne postoji igrač koji je ubojitiji u tranziciji kao finišer. Bez obzira gdje primi loptu, vuče snažno u kontranapad i bez previše razmišljanja napada obruč. Nema idealne fizikalije da dominira nad europskim bekovima fizički ali je zato za veliku većinu prebrz da bi ga mogli pratiti. Nije idealan šuter, malo je streaky, što njegovi postotci kroz karijeru i sugeriraju, ali ima jako brz izbačaj i fenomenalan je kada dotrčava i diže se na šut. Vrlo dobar u pick and rollu, koristi obje ruke, problem je što nekada igra samo u jednoj brzini, nedostaje mu malo takta i više osjećaja za igru što je klasika za combo guardove. Dobra stvar u tom „kamikaza stilu“ košarke su njegovi izlasci na liniju za slobodna bacanja – 5 komada po utakmici u Euroligi ove sezone. Odličan defender na lopti, dovoljno brz da poprati svakoga 1 na 1.

Mogu ga zamisliti u NBA ligi u nekom pace and space sustavu gdje bi njegova brzina, dobar ball handling i snalažljivost na širokom prostoru došli do izražaja. Navodno je postojao interes Rocketsa, što bi bio sjajan posao za obe strane. Dakako, u roli backup playa, jer nema idealne fizikalije za nešto više, kao ni jasno definiranu igračku ulogu i šuterski raspon. Kao igrač s klupe za promjenu tempa bio bi vrlo dobar.


ALESSANDRO GENTILE (SG/SF – Armani Milano)

23 g
200 cm  
103 kg
Wingspan: -
Prava: Houston Rockets

Ako je Delaney jedan od bržih euroligaških igrača s loptom u rukama talijanski pastuh jedan je od fizički najmoćnijih igrača u Europi na vanjskim pozicijama. Kao i većini Europljana za nešto više mu nedostaje brzine i eksplozivnosti ali malo koji europski bočni igrač može fizički ispratiti Gentilea kada ovaj krene u prodor. S 200 cm i 100-tinjak kilograma već sada ima NBA ready tijelo kojim može tražiti kontakt u prodoru, finiširati iz kontakta i izlaziti na slobodna bacanja. U 6 utakmica Eurolige ove sezone na liniju je izlazio prosječno 6 puta, a bilježio je 20 poena po utakmici uz 45% šuta iz igre i fine all-round brojke od 3,5 skoka, 4 asista i jedne ukradene lopte za 30 minuta igre.

Kada se otisne u NBA teško će fizički moći dominirati nad swingmanima koji će biti fizički sličniji njemu, tada će njegova agresivnost u igri i traženje kontakta manje doći do izražaja, a manjak brzine protiv spretnijih i bržih ball handlera na poziciji izaći će na vidjelo u obrani. Iako je dobar all-rounder nije kao recimo Bogdan Bogdanović spretan pick and roll kreator, a šut je kategorija koju će prvu morati popraviti. Opet nije killer kao Bogdan ali može trpati na bezbroj načina zahvaljujući dobrim fizikalijama. Lani je kroz sezonu u svim natjecanjima tricu šutirao 28,7%, a ove sezone (Euroliga + talijansko prvenstvo) je na 29,7%. Naravno da u Europi nema tko s njim raditi na tom segmentu igre dok će u Americi imati poseban tim stručnjaka i individualnih trenera koji će popravljati ovaj segment igre.


Nije klasični talijanski španer kao Belli, Gallo ili Datome, ali ako korigira šut, mogao bi biti nekakva verzija Bojana Bogdanovića, samo čini mi se još talentiraniji, s većim plafonom. U europskim okvirima fizički dominantan swigman, u NBA okvirima samo jedan od prosječnih swingmana, s tom razlikom što je Gentile čini se drskiji od Bojana, ali pitanje je da li i veći radnik. Dok je u Europi ne mogu ga vidjeti kao NBA startera jer vrlo vjerojatno neće previše napredovati da bi korigirao minuse u igri. Ako uskoro ne ode u NBA definitivno ima šansu biti ponajbolji bek/krilo u Europi.


PETTERI KOPONEN (PG - Khimki)

27 g
194 cm
88 kg
195 cm wingspan
Prava: Dallas Mavericks

Koponen je jedan od onih igrača s ovoga popisa kojima bi odgovarao što brži bijeg u NBA ligu. Nije osvojio sve što je mogao, nije se nauživao trofeja ali odigrao je gomilu utakmica u Europi u različitim natjecanjima a nova motivacija bi mu čini se dobro došla. Khimki se ove sezone nakrcao na bekovskim pozicijama, tu su: Rice, Dragić, Shved, pa Finčeve brojke nisu impresivne kao inače. Igra 5 minuta manje nego lani, u Euroligi je definitivno podbacio s predstavama dok je u VTB ligi nešto bolji.

Većini, pa i meni, u oko je upao na okupljanjima reprezentacije kao glavni igrač Finske, pokretač svih napada i dežurni ideolog finske strategije visokog pick and rolla, 4-out sistema i žestokog tempa koji je nametnuo Dettmann. I puno lošiji playmakeri od Koponena u ovakvom stilu igre znaju briljirati zato jer imaju tonu prostora za kreiranje sebi i drugima, ali isto tako to zna biti dvosjekli mač jer se obrane često fokusiraju na tebe i razmišljaju samo o tome kako tebe neutralizirati.


U Bologni i Khimkiju Koponen je učio igrati obje bekovske pozicije i to je veliki plus jer može biti spot-up šuter dok netko drugi kreira, a može i on kreirati, uglavnom iz pick and rolla. Ta njegova sposobnost da vrti 1-5 pick and roll njegova je najjača strana u igri. Odličan dribling i pregled terena. Koponen dobro kontrolira ritam, ne igra samo u jednoj brzini, i vrlo dobar je šuter (lani 46% za tricu, ove sezone 39%). Koponen opet nije klasični dribble drive igrač ili kreator iz izolacija, a ako i krene napadati iz takvih situacija uvijek će radije izabrati povratnu loptu na perimetar nego završavanje oko obruča. Ne snalazi se dobro u kontakt igri, neće iznuditi puno slobodnih bacanja, neće jurišati na obruč, radije će se čak i na preuzimanju odlučiti na pull-up šut s poludistance nego na ulaz. Ako uzmemo u obzir ovu i tri posljednje sezone i sva natjecanja u kojima je Koponen igrao, onda nema niti 2 bacanja po utakmici što je za beka doista mizeran učinak.

Koponen je tip igrača koji je po volji Carlisleu: nije sebičnjak koji će ispaliti gomilu loših šuteva preko ruke, a nije ni tvrdoglavi magarac koji će raditi po svom. S obzirom na Rickove trendove i postave s dva playa vjerujem da bi Koponen bez problema uskočio u Feltonovu ili Bareinu rolu backup guarda koji kada ulazi s klupe može preuzeti scorerski i dodavački dio igre.


MINDAUGAS KUZMINSKAS (SF/PF - Unicaja)

26 g
206 cm
100 kg
210 cm wingspan
Prava: -

Kuzminskas nije novi Bjelica. Nije ni novi Mirotić. Jebiga, nije ni Teletović. Hm, možda čak nije ni NBA materijal ali s obzirom na stil igre i neke nove košarkaške trendove koji „ljube“ tweenere nije nemoguće da bi pronašao 15 minuta u nekoj rotaciji. S obzirom na visinu od 206, ali i sporu lateralnu pokretljivost i nedostatak eksplozivnosti jasno je da u NBA-u ne bi mogao igrati nisko krilo jer bi ga malo bolji forwardi isprobijali u izolacijama bez problema. U Europi i može proći na toj poziciji jer nema previše majstora strijelaca koji ga mogu sramotiti, teren je uži i tempo je sporiji. Ima visinu za četvorku, ali Kuzminskas nije uvjerljiv skakač s obzirom na visinu, morao bi hvatati koji skok više od lanjskih 3,7 ili ovogodišnjih 3,2 po utakmici. Ali s obzirom na samo 20 minuta po utakmici možemo nekako prijeći preko ovoga s nadom da bi se s većom minutažom i skok učinak popravio.

Kuzminskasov ipak najveći križ je šut. Čovjek ima drvenu ruku – u zadnje 3 sezone za tricu šutira 31%. Dakle nije Teletović ni Mirotić. A nije ni Bjelica jer na jednu asistenciju veže jednu izgubljenu loptu. Sad sam se već počeo pitati zašto sam ga uvrstio na popis uopće kada ga samo crnim. Mislim ono, Litavac koji ne može zabiti tricu. Jel` ovo šala?

U njegovom slučaju procjenu temeljim isključivo na osjećaju. Sama njegova pojava na terenu i 206 cm sugeriraju da se radi o pravom košarkašu, a onda kada primi loptu i krene u akciju, koliko god to bilo neučinkovito ili neefikasno, ne može se poreći da Kuze nema osjećaj za igru i košarkaški IQ. Odličan je na otvorenom terenu, zna se spustiti u post protiv nižih igrača, koristi desni horok, zna završiti ulaze zahvaljujući dobroj kontroli lopte i visini., dobro se kreće bez lopte Ne želim vjerovati da ne može zaigrati neku rolu point forwarda kao Mirotić ii Bjelica. Ne tako dobro, ali u tom nekom stilu. Prvi preduvjet svakako bi bio popravljanje šuta, da bi uopće dobio šansu.

S obzirom da već ima 26 ne znam koliko mu je ostalo prostora za napredak, i vrlo vjerojatno nikada neće zaigrati u NBA-u, ali mogao bi biti, ako ništa drugo, zabavan euroligaški igrač.



MATT LOJESKI (SG - Olympiacos)

30 g
198 cm
84 kg,
Wingspan: -
Prava: -

Lojeski je košarkaški put počeo na Havaji sveučilištu, a nakon što nije odabran na draftu odlazi u Europu, Belgiju i tu počinje njegov košarkaški uspon. Danas je član Olympiacosa a radi se o vrlo kvalitetnom šuteru tricašu. Tri sezone je u Olyju a postotci za tricu nikada nisu bili gori od 42%. Lojeski nije kreator, ali je jedan od boljih catch and shoot igrača u Europi. Fenomenalno se u punom sprintu kreće kroz blokove, mehanika šuta je jako dobra, zna napasti closeout. Vrlo dobar je u tranziciji, nešto bolji atleta od Bogdanovića i vrlo dobar defanzivac za europske prilike. S obzirom na brojke na sveučilištu i u Belgiji (gdje ga nisam pratio) čini se da je tu igrao više s loptom u rukama, ali dolaskom u Grčku izgubio je ovlasti i uglavnom mu je zadaća trpati trice.

Godine su tu pa ne treba čuditi ako Lojeski nikada ne dobije NBA ugovor, ali kao šuter koji će se kretati bez lopte i otvarati prostor drugima vjerujem da bi mogao biti od koristi.


TOMAŠ SATORANSKY (PG – Barcelona)

24 godine
200 cm
91 kg
200 cm wingspan
Prava: Washington Wizards

Satoransky je playmaker s iznadprosječnom visinom i rasponom ruku što bi mu trebalo olakšati posao u NBA ligi i u napadu (lakše je šutnuti, bolji je pregled terena) i u obrani (teže je zabiti preko njega).

Najveći problem s kojim će se susresti u NBA ligi (da ne počinjem uvijek od dobrih stvari) je šut. Čeh je pass-first playmaker koji uglavnom ako ne mora neće šutirati. U Euroligi ove sezone troši samo 18,9% svih napada Barcelone kada je na parketu. Dakle nije opcija, nećete ga vidjeti u postu kako igra protiv nižih igrača, neće uzimati (osim s istekom napada) šuteve preko ruke. U Wizardsima ga sigurno čeka backup rola, zamjena za Walla, a kada ga liga malo upozna bit će mu teže kreirati jer će mu obrane ići ispod picka i tako stvarati problem i njemu jer do izražaja će teže dolaziti njegova pick and roll kreacija, ali i Wizardsima jer se na njegovom šutu uvijek može riskirati da bi se zatvorilo nešto drugo. Srećom po njega, kao i po ostale „drvene“ ruke ovdje nabrojane u NBA ligi se radi puno na „detaljima“ kao što je šut. Nema nikakvog razloga da Satoransky s 23-24 godine ne popravi mehaniku, izbačaj i da se ne dovede do prosjeka. Lani mu je trica u Euroligi bila 39%, u prvenstvu 45%, ali problem je što Tomaš ne uzima niti dvije trice po meču. Ove sezone u Euroligi šutira 35%, u ACB-u 25%.

Od pozitivnih strana počnimo s dobrom obranom. Kada malo nabaci mišića vjerojatno će biti sposoban braniti pozicije 1 i 2, po potrebi preuzimati i krila. U Europi je zahvaljujući visini i dužini sposoban udaviti bilo kojeg beka. Fantastičan je u tranziciji, kao inicijator ili finišer, odličan pregled terena ima na halfcourt napadima, kontrolira dobro ritam i nije turnover mašina. Nekada ga malo koči neodlučnost da završi akciju u gužvi uz kontakt. Trebao bi biti odlučniji, ima fantastične fizikalije da češće leti u reket.

Ima tu nesreću da igra za Barcelonu i minute dijeli s veteranima poput Arroya, Ribasa, Navarra ili Olessona. Klasična europska komunistička podjela minuta, gdje nije važno tko je u boljoj formi, boljem ritmu ili adekvatniji situaciji, važno je da svi igraju podjednak broj minuta. Razumio bih da na njegovoj poziciji razvijaju mlade igrače pa je možda malo zapostavljen jer će dogodine vrlo vjerojatno put NBA-a, ali ovako minute dijeli s igračima koji su jednom nogom u mirovini (drag je meni Arroyo gunner, ali jebote lani je igrao dio sezone u Portoriku). Srećom po njega te patnje već sljedeće sezone prestaju. Sessionsu ističe ugovor, a Satoransky će bez problema uskočiti u njegovu rolu i gotovo sigurno biti korak naprijed u odnosu na veterana Ramona.


DARIO ŠARIĆ (PF – Anadolu Efes)

21 g
208c m
100 kg  
208 cm wingspan
Prava: Philadelphija 76ers

Kuzminskas možda nema šanse da bude nasljednik Mirotića i Bjelice kao point forward u NBA ligi ali Šarić bi to definitivno mogao biti. Za biti point forward jednostavno moraš imati osjećaj za igru kao što su ga imali Kukoč ili Bodiroga, kao što ga ima Bjelica, kao što ga ima Šarić (u kurac, s ovim glupim usporedbama zvučim kao hrvatski komentator NBA utakmica na Sport Klubu). Svoj četvorici je zajedničko to što su s loptom u rukama bili triple threat opasnosti preko kojih si mogao organizirati napad, playmaker ti nije bio potreban. Šarić može šutnuti i zabiti, može asistirati, može napasti iz driblinga. Odlično vidi teren, ima osjećaj za dodavanje i prostor, nakon uhvaćenog skoka bez problema vuče kontru, spretan je s loptom u rukama premda je u zadnjoj godini nabacio nešto mase na sebe pa to ne izgleda više fluidno kao nekada. Košarku je počeo igrati kao playmaker što je super stvar, a ja bih ga voli vidjeti kako više vrti pick and roll. Zašto ne? Pogledajte Smitha i Howarda u 2 na 2 igri protiv Dallasa lani u playoffu kada su uništili jadnog Dirka. Ok, to je jadni spori Dirk, ali matchup treba znati iskoristiti.

Šarić je dakle ono što bi se reklo – švicarski nožić, može raditi svašta pomalo, a napad mu je zbog svestranosti definitivno bolji dio igre u odnosu na obranu. Niže i fizički slabije igrače bez problema napada u postu, više driblingom. Kao spot-up šuter još uvijek je poprilično streaky, ali tek mu je 21 godina i ima previše prostora za napredak. Ponekad je težak karakter, ali Šarić je timski igrač i fajter, ima tu „rudarsku“ notu i bez problema odradi prljavi posao u obrani, neće bježati od njega. Uz to je rođeni pobjednik. Od najmlađih kategorija osvajao je trofeje, timske i individualne, a liderstvo je izašlo na vidjelo usred Beograda 2014. godine kada Cibona ruši Zvezdu a onda i Cedevitu i osvaja titulu ABA lige kao totalni autsajder, dok Šarić uzima dvostruku MVP nagradu.


Navijao sam da odmah ode u NBA ligu bez „kaljenja“ po Europi, ali lova plus menadžerske igrice odradili su svoje. Nisam siguran koliko je Šarić napredovao ni kao timski igrač a ni na individualnoj razini u ove dvije sezone u Efesu pod Ivkovićem. Ono što sam vidio je da se napadi uopće ne vrte preko njega kao što je to bio slučaj u Ciboni. Efes nije Cibona i ulozi su veći, kontekst za Šarića je drugačiji, ali premalo ga viđamo u point forward roli, a previše je sveden na stretch četvorka ulogu, što jednostavno nije korištenje svih igračevih kapaciteta. Efes igra atraktivno kroz bekove, u 4-out sistemu, uz puno slash and kicka i pick and roll akcije. Šarić pristojno odrađuje i tu rolu, u Euroligi je možda i najbolji igrač Efesa.

Šuterski će definitivno morati napredovati ako želi ozbiljne minute u NBA ligi. Nitko mu ne garantira kao ni u Efesu da će imati svoje point forward ovlasti kao kreativac preko kojeg će ići napadi, ali sumnjam da će u toj ulozi biti zapostavljen kao što je trenutno u Efesu. Liga iz tebe izvuče svaki uboga talent koji imaš, posebno ako si lutrijski pick.

Osim šuta, njegov problem je definitivno i atleticizam, brzina, pokretljivost, eksplozivnost, što je već po defaultu problem svih Europljana (Satoransky je u ovoj priči iznimka). Dario jednostavno nema lateralnu pokretljivost da na širim NBA parketima prati brže forwarde, a usprkos dobroj visini, njegov wingspan je ispodprosječan za poziciju i to bi mu mogao biti problem kada u postu bude branio svog igrača. Osim u obrani, manjak brzine i eksplozivnosti je problem i u napadu jer će teško 1 na 1 rješavati izolacije, a oko obruča zbog slabijeg odraza bit će ga puno lakše blokirati. Zato je vrlo važno da Šarić razvije šut za tricu iz spot-upa.

U Philadelphiji definitivno ima mjesta za njega. Za početak teško kao startera, ali kroz 2-3 sezone sigurno će više napredovati u igri nego što je u tome uspio kroz isti period u Europi. Ne samo zato jer sazrijeva nego zato jer će se s njim više raditi.


Vrijedni spomena:

Andrey Vorontsevich (CSKA) – još jedan visoki igrač odličnog IQ-a koji može od svega po malo. Dok većina pali utakmice CSKA zbog Teodosića ili DeColoa, ja sam to uvijek radio zbog Weemsa i Andreya.

Georgios Printezis (Olympiacos) – Spursi imaju trenutno prava na njega pa nije isključeno da ga vidimo u NBA-u mada je već u 30-oj. Rudar pod obručem, odličan timski igrač.

Alex Abrines (Barcelona) – nova europska haubica. Čeka se umirovljenje napornog Navarra da Abrines eksplodira. Fizički ali i stilom igre me podsjeća na Gianlucu Basilea.

Thomas Heurtel (Anadolu Efes) – Koponenov nasljednik.

Davis Bertans (Laboral Kutxa) – još jedan as San Antonija kojeg nažalost malo zajebavaju ozljede. Inače, fantastičan šuter – 40% za tricu na 6 pokušaja u ACB ligi ove sezone.


Sergio Llull (Real Madrid) – odličan šuter, nisko težište, dobar u pressu. Osrednji play i dribler.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

RUN AND GUN PODCAST - NBA FREE AGENCY 2015

Ugledni, moćni i prestižni Run&Gun blog dobio je svoj prvi podcast. Kako se "prvi put" pamti junf su odlučili skinuti eminentni NBA prodavači magle, Toni Lazarušić - Laza i Milan Dakić - Dakara. Četiri sata "drobljenja" o NBA ljetnim zbivanjima, uz otvoren prozor i brujanje V8 mašina po vrelom asfaltu. LINK

PIKENROLANJE DO SMRTI (NBACro)

Taktički detalj s jučerašnje utakmice Rocketsa i Thundera. Pikenrolanje do smrt i