Preskoči na glavni sadržaj

BLITZ ANALIZA TRADEA NURKIĆ-PLUMLEE

Dakle u Denver: Plumlee i pick 2. runde 2018.
u Portland: Nurkić i pick 1. runde 2017.

Portland se riješio centra kojeg bi na ljeto trebali platiti, ali kako im s njim kao starterom baš i ne ide logično je da su ga odlučili pustiti. Bez njega su ionako krcati visokim ugovorima jer osim McColluma i Lillarda, "kesu" su ovog ljeta dobili Turner i Crabbe.
Ne znam zašto im je Denver poslao i pick. Mislim, Portlandu gori pod nogama i mogu na ljeto izgubiti igrača koji im tek tako može odšetati a da za njega ne dobiju ništa.
Pa vjerojatno zato jer i Denveru gori pod nogama (a i dali su Memphisov pick, ne svoj), oni bi u playoff i s ovim su povukli dobar potez. Plumlee je trenutno bolji igrač od Nurkića u svakom aspektu košarkaške igre. Razlozi mogu biti i ovakvi i onakvi ali ovo je neoboriva činjenica. Denver će prije s korisnim igračem poput Plumleeja u playoff nego s beskorisnim Nurkićem (ne kažem da je Nurkić nula od igrača nego da jednostavno trenutno ne igra dobro). Logično.
Nurkić se nije snašao s Jokićem u tandemu, nije se snašao solo kao starter a Jokić je izdominirao i oduzeo mu minute što je ovom teško palo i očito ne podnosi ulaske s klupe.
Denver može koristiti Masona uz Jokaru iako tek treba vidjeti kako će to funkcionirati. Manjak atleticizma Jokićev je trenutno najveći problem i obrambeno Denver najbolje izgleda s još jednim visokim igračem pored njega. U ovom slučaju Mason bi pazio na četvorke jer je pokretljiviji i bolje se snalazi u izlascima na perimetar.
Svejedno mislim da Plumleeja čeka klupa. Ali nije ni to loše za Denver jer onda kroz 48 minuta imaju 2 sjajna centra kroz koja mogu vrtjeti akcije na visokom postu. Plumleejeva najveća vrijednost je pick and roll akcija, odličan je finišer i još bolji dodavač kada treba izbaciti povratnu loptu na perimetar. Nije scorer poput Jokića ali ima vrijednost kao sekundarni kreator i PNR finišer.
Što se Portlanda tiče i njihovog stila igre njima treba pravi centar i to su dobili. Njima treba i obrambeni bedem u reketu ali to mislim da nisu dobili od Nurkića, ne još. Plumlee je u pick and rollu i zaštiti reketa obavljao posao korektno, nisam siguran da će se Nurkić najbolje snaći na vjetormetini koju stvaraju Lillard i McCollum.
Plus, Stotts će sada morati redizajnirati napad ako Nurkić ne bude mogao preuzeti sekundarnu kreaciju kako je to radio Plumlee kada na picku udvajaju Damea i CJ-a.
Ako Nurkić realizacijom oko obruča i napadačkim skokom nadoknadi Masonovu glue rolu onda problema ne bi trebalo biti. Svejedno je i dalje pitanje kako će Nurkić distribuirati te lopte šuterima u korner.
Ne mogu reći tko je pobjednik tradea, 0:0 je situacija, jer: Denver se riješio igrača koji im je višak i doveli su igrača koji im pomaže odmah u lovu na playoff; Portland se riješio igrača kojeg ne žele platiti, oslabili su se u lovu na playoff (iz trenutne pozicije govorim, ne znam što će biti za mjesec dana) ali dobili su dobar pick i barem nisu razbili banku do kraja iako je ozbiljno natučena.
Kratkoročno + za Nuggetse, dugoročno + za Blazerse. 0:0

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

RUN AND GUN PODCAST - NBA FREE AGENCY 2015

Ugledni, moćni i prestižni Run&Gun blog dobio je svoj prvi podcast. Kako se "prvi put" pamti junf su odlučili skinuti eminentni NBA prodavači magle, Toni Lazarušić - Laza i Milan Dakić - Dakara. Četiri sata "drobljenja" o NBA ljetnim zbivanjima, uz otvoren prozor i brujanje V8 mašina po vrelom asfaltu. LINK

PIKENROLANJE DO SMRTI (NBACro)

Taktički detalj s jučerašnje utakmice Rocketsa i Thundera. Pikenrolanje do smrt i

NBA READY - EUROLEAGUE

Idemo baciti pogled tko je od sudionika ovogodišnje Eurolige spreman za okušati se u NBA ligi. Da bi si skratio muke ograničio sam se samo na Euroligu, a u obzir nisam uzimao samo Europljane, imamo ponekog Amera i naturaliziranog Amera na popisu. Važno je samo da nikada ranije nije odigrao neke minute preko bare. Iz istih razloga otpali su igrači poput Ayona, De Coloa ili brata Pere Antića. Neki su otpali zato jer ih živo boli genitalni dio za dokazivanjem u najjačoj ligi na svijetu (Teodosić), a neki zato jer ih jednostavno ne podnosim (Llull). Blogerski izbor kažu. BOGDAN BOGDANOVIĆ (SG - Fenerbahče) 23 g 198 cm 93 kg 210 cm wingspan Prava: Phoenix Suns Za Bogdanovića se oduvijek govorilo da je u pitanju veliki talent, pitanje je bilo samo koliko veliki. U mojim očima je narastao u sezoni 2013/14, njegovoj posljednjoj u Partizanu i pod Vujoševićevom paskom, kada je zbog mora ozljeda Partizanovih playmakera morao preuzeti i tu dodavačku ulogu, pored one već standa