Preskoči na glavni sadržaj

MIT O PRVOJ UTAKMICI

Postoje te neke stvari „koje lijepo zvuče, ali ništa ne znače“, rekao bi moj prijatelj. 

Sto puta ste sigurno čuli, na primjer u politici, da se „osniva stručno povjerenstvo“ za neko goruće pitanje u državi. Je li ikada itko na ovome svijetu bio u stručnom povjerenstvu? Tko ga saziva? Po kojim kriterijima? Kako se donose odluke i zaključci tu? Koliko ljudi sudjeluje? Postoji li doista stručno povjerenstvo ili je to samo fino skovan metafzički pojam da bi umirio narod, a političari ispali pametni, trezveni i parlamentarni? Hoće li se doista na kraju okupiti trust mozgova i stručnjaka za stolom i donijeti najbolje rješenje ili će odluku bez konzultacija donijeti neki moćnik na vlasti?

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

DRAFT 2018: POBJEDNICI I GUBITNICI (HOOPSTER)

Ne volim NBA draft i procjenjivanje prospecata. Puno ih je, imaju čudna imena za koja mislim da mi nikada neće ući u uho, da nikada neću naučiti napisati nešto tipa – Shai Gilgeous-Alexander, ili zapamtiti je li Marvin Bagley treći, a Walker četvrti Johnnie ili Lonnie. Još k tome da ih procjenjujem kakvi će biti igrači i razbijam glavu svim silnim faktorima koji će utjecati na razvoj njihove karijere: od mehanike šuta, preko raspona ruku, pa sve do spoznaje pripada li Donte DiVicenzo talijanskom krim miljeu ili mu je samo prezime takvo. Đavolja je to rabota, prijatelji.


WARRIORS - SPURS

Utakmica počinje u nešto življem tempu što svakako ide više na ruku domaćinima što jako brzo dolazi do izražaja jer Spursi, potpuno nekarakteristično za njih gube lopte kao na traci. U prvoj četvrtini posijali su čak 8 lopti što je previše samo po sebi, previše na kvadrat kada igraš protiv tranzicijske nemani iz Oaklanda, previše kada na 8 turnovera vežeš samo 6 asista. Warriorsi su u prvoj imali 5 izgubljenih ali i 11 asistencija. Još jedna brojka, u prvih 6 minuta, Golden State je zbog izgubljenih lopti San Antonia zabio 12 laganih poena iz kontre i polukontre. Tako se ne može na noge prvaku.
Najznačajnija stvar za Warriorse u napadu je ta što je Green u potpunosti preuzeo playmakerske dužnosti i to s visokog posta a Curry igra bez lopte i kreće se kroz blokove nastojeći iskoristiti Parkerove obrambene mane, dobre blokove i Greenov pregled terena da ga nađe u pravo vrijeme na pravom mjestu. I to funkcionira odlično. Nije razigran samo Curry kao strijelac već i Thompson koji je sve mi…