Preskoči na glavni sadržaj

NBA 2014/15 SEASON PREVIEW – PLAYOFF BATTLEFIELD (WEST)



Tri momčadi koje ne vidim kao sigurne u doigravanju, ali ako im se stvari poklope mogu biti konkurentne nedodirljivoj osmici ispred njih.

PELICANS

Prošle sezone u želji da ekspresno iskoriste Davisov talent nakrcali su roster igračima koji mogu odmah pomoći. Problem je nastao na dvije razine. Prvo, unakazile su ih ozljede. Pogledajte koliko su im petorica najvažnijih igrača propustili utakmica:

Anthony Davis odigrao 67/82
Tyreke Evans 72/82
Eric Gordon 64/82
Jrue Holiday 34/82
Ryan Anderson 22/82

Ovo je ujedno trebala biti i glavno oružje Pelikana kroz sezonu, ali budući da su ukupno propustili ukupno 151 (!) utakmicu postali su samo san trenera Montyja Williamsa. Drugi veliki problem javio se kod plaća igrača. Nisu zadržali fleksibilnost. Nakrcali su se osrednjim igračima sa skupim ugovorima - Tyreke ima 11 milja još 3 godine, Jrue 10 još 3, Anderson ima 8 još 2, Eric 15 još 2, a ti još Davisu nisi dao novi ugovor...

A kada nemaš fleksibilnost ne možeš ni manevrirati rosterom kako bi htio i ne možeš biti baš aktivan igrač na tržnici. Uspjeli su ipak ovoga ljeta dovući Ašika kao šestog ključnog igrača u rotaciji, ali klupa izgleda jako tanko, s graničnim NBA igračima koji su skupljeni s otpada ili rookiejima.

Problem je za Williamsa što ove godine napokon ima imperativ rezultata što prošlih sezona to nije bio slučaj, vrijeme je da Davisu pokažu da mogu biti uspješna franšiza koja će maksimizirati njegov potencijal.

PLAYBOOK

Krenimo od kraja, od klupe koja bi hipotetski govoreći (nikada na parketu ne igra svih 5 igrača s klupe, bez startera) trebala izgledati ovako: Russ Smith-Fredette-Evans-Anderson-Ajinca. Smith je u budućnosti siguran backup play, ali ne znam koliko odmah može pomoći jer ga je Schroder iz Hawksa, treći play Atlante i sophomore spremio u džep u predsezoni. Što se može izvući iz Fredettea i na kojoj poziciji? Nije dobar dribler da bi igrao playa, nije prošao ni u Bullsima s "Korver akcijama" i u obrani ga treba sakrivati. Evans je šesti igrač zbog balansa startera i klupe, kao i Anderson, a Ajinca je krakati centar koji može smetati u reketu visinom, a u napadu ovisi o otvorenim šutevima s poludistance. Od još nekih bitnijih karika tu je Quincy Miller na krilu, Luke Babbitt kao stretch four i Jeff Whitey, bijeli centar. S Evansom i Andersonom ova postava bi mogla biti solidna, ali kako će išta obraniti to ne znam i tu će Williams morati osmisliti pametne rotacije s Ašikom i Davisom da pomognu klupi kad je na parketu. Pelikani su ovoga ljeta izgubili dva bitna igrača s klupe, Robertsa, pouzdanog backup playa i Morrowa koji je imao dobre šuterske periode i na konto toga dobio ugovor s Thunderom. E sad, nisam siguran da Russ Smith i Fredette mogu nadoknaditi njihov učinak osim ako doista ne eksplodiraju.

Evansa sam stavio na klupu zbog balansa, jer natko tko zna s loptom mora pomoći drugoj postavi, a Evans ako još uvijek nešto zna onda zna driblati, još uvijek je vrlo vrlo dobar slasher i najbolji kada ima loptu u rukama. Kao startnog small forwarda predviđam Salmonsa koji se po stare dane pretvorio u beživotno tijelo, ali Pelikani boljega nemaju. Tyreke tako postaje šesti igrač i upada nakon 5 min igre na parket s Holidayom, Gordonom, Davisom i Ašikom i ovo je potencijalno vrlo zanimljiva postava. Pouzdan play koji može zabiti i kreirati, spot up Gordon, Davis na laktu ili pick and pop opasnost, a s Ašikom vrtiš visoki pick and roll kako je to radio Harden u Rocektsima, dok Evans igra kao sekundarni playmaker i slasher kojemu baciš loptu ako sve stane. Obrana ne pati jer imaš jednog od boljih kombinacija u ligi u reketu s Davis-Ašik tandemom, Evans se donekle može hrvati sa swingmanima, a Holiday je vrlo dobar defenzivni play. Ali nekoliko problema ipak imaš.

Prvi je trener koji će, ako je suditi po zadnjoj sezoni, opet forsirati iskakanja visokih igrača nakon picka što zahtjeva jako puno rotacija u obrani a nisam siguran da to trojac u pozadini može sve pokriti i pravilno se rotirati što je jedna od kompleksnijih stvari u obrani i zahtjeva uigranost i automatizam. Davis je pohvalio na pripremama američke reprezentacije Thibodeauovu obranu picka u kojoj visoki igrač ostaje u zoni, upravo suprotno od onoga što Williams traži od svojih centara. Williams osim toga i dalje traži identitet u obrani, prije 2 godine je recimo forsirao zonsku obranu pa su primali kišu trica. Drugo, Ašik je tu igrač manje u napadu osuđen na napadačke skokove i kupljenje odbijanaca, i on automatski dovlači jednog čovjeka za sobom kada god ti poželiš napasti obruč. Ako Evans napada Ašikov čovjek je u blizini jer je i Omer tu, ako Davis napada driblingom opet je tu Omerov čovjek da pazi u pozadini. Treće, i Evans, i Gordon i Holiday su odbre napadačke opcije ali i igrači koji stagniraju ili su u regresu, ili su skloni ozljedama. Pelikani imaju dvojicu koji se vraćaju nakon teških ozljeda, Holidaya i Andersona i pitanje je koliko će im trebati da vrate formu, dok Evans godinama stagnira kao igrač, a Gordon će sigurno opet propustiti 20-ak utakmica.

Spomenuti problem zvani "Ašik - igrač manje u napadu" može se riješiti većom minutažom Ryana Andersona, tate svih stretch četvorki, ali u tom slučaju, bez Ašika, obrana "bye-bye". Koliko se manjak velikog tijela i visine u reketu u obrani može maskirati efikasnim napadom ostaje vidjeti. Anderson rješava Ašikov problem, sada na parketu imaš bolji spacing i svi lakše žive: Holiday sa slash and kick igrom, Evans kao penetrator, Davis može igrati 1 na 1.

Ako ništa drugo, Ašik će sigurno popraviti obranu kada je na parketu. Čovjek je prije 2 sezone praktički sam držao obranu Houstona s obrambenim rupama oko njega, i ako obrana s Davisom i Ašikom ne bude među 15 u ligi, odmah nakon 10 utakmica, onda Williamsu treba momentalno uručiti otkaz. U napadu imaju dovoljno opcija, pitanja su samo oko ozljeda i povratka u formu pojedinih igrača. A ako napad na halfcourt stane i začepi se, ova momčad je atletski vrlo dobra za trku i igranje u visokom tempu.

PLUS

1. Davis - on bi se mogao preporoditi ove sezone kada se neće morati raubati na centru. Dečko koji može sve: držati zadnju liniju obrane, igrati u napadu kao roll ili pop opcija, izvrstan skakač i bloker, istrčava tranziciju bolje do bekova. Puno toga je an njegovim leđima i ako Pelikani misle ostati konkurentni za playoff moraju od njega izvući skoro pa MVP razinu.

2. Napadačka raznolikost - Holiday pick and roll i penetracija, Gordon spot up šuter s kreatorskim genom kojeg su zasjenile ozljede, Evans slasher i sekundarni play, Anderson stretch četvorka, Davis čovjek za sve što treba.

MINUS

1. Trener - Williams mi ne ulijeva povjerenje iako je Popovichev čovjek i učenik. Gledao sam ih malo u predsezoni i nije mi se svidjelo što je Davis često zadužen za obavljanje prljavih poslova u napadu umjesto da je centralna točka oko kojega se sve vrti, igraju jako jako sporo a imaju igrače za brži tempo, miksa s obranama i nikako da pogodi pravu itd.

2. Klupa - imati samo 6 pouzdanih igrača u rotaciji je ipak premalo, i mogu se samo nadati da će netko od ovh Pokemona poput Fredettea, Millera ili Ajince donijeti nešto s klupe.

MAN IN THE MIDDLE

Anthony Davis

X-MEN

Tyreke Evans

PROGNOZA

Ne vidim ih kao playoff momčad jer imaju jako puno upitnika nad svojim glavama i jednostavno nemaju širinu i dubinu na rosteru za izdržati ubitačni tempo utakmica, na Zapadu. Na kraju će omjerom vrlo vjerojatno biti bliže Kingsima nego Netsima.


NUGGETS 

Ekipa iz Colorada prošla je kroz turbulentno razdoblje u zadnje dvije godine, obilježeno promjenom košarkaških upravljačkih struktura u uredima i uz parket, ispadanjem iz playoffa usprkos prednosti domaćeg parketa, ozljedama ključnih igrača, svađom na relaciji trener-igrač i na kraju, generalno gledajući jednom lošom lanjskom sezonom.

U Denveru su tako odlučili pozdraviti se s trenerom godine od prije 2 sezone Georgeom Karlom, najboljim GM-om također od prije 2 godine Masaijem Ujirijem koji je dobio „nemoralnu“ ponudu od Raptorsa, a u Kingse je otišao i Ujirijev pomoćnik Pete D`Alessandro.
Novi ljudi u klubu bili su za početak novi GM Tim Connelly, i Brian Shaw, višestruki osvajač prstenja s Lakersima, kao igrač i pomoćnik, i trener koji je do tada bio zadužen za rad s visokim igračima u Pacersima.

I u igračkom kadru su se stvari promijenile. Više nije bilo Iguodale koji je otišao u Warriorse, Brewera koji je završio u Wolvesima i Koufosa novog člana Memphisa. Dovedeni su sumnjivi igrači od kojih ni jedan nije mogao zamijeniti učinke ovog trojca: Randy Foye, JJ Hickson, Arthur i dva gunnera Nate Robinson i Aaron Brooks.

Shaw je pokušao unijeti dašak ozbiljnosti u klub, napustiti Karlovu filozofiju brzog tempa, tranzicije i trke, i u skladu sa svojim učiteljem Jacksonom uvesti trokut. Naravno, nije imao kadar za to, a kada je shvatio da se ne isplati forsirati bili su u debelom zaostatku za playoff konkurencijom, a onda su počele i ozljede: McGee, Wilson Chandler, Robinson, Galinari, Lawson, Hickson. Posljedica je bila samo 36 pobjeda u sezoni.

PLAYBOOK

Budući da prostora pod salary capom nisu imali morali su se preko ljeta zadovoljiti draft pickovima: Nurkićem, mladim perspektivnim centrom, i Garryjem Harrisom, šuterom koji im je lani tako bolno nedostajo. Šutersku poziciju su popunili i Arronom Afflaloom, vrlo dobrim šuterom kojeg su vratili iz Magica, a za uzvrat su se odrekli samo Fourniera i draft picka druge runde.
Najveći pak dobitak za momčad bi trebao biti povratak Galinarija, oporavak Robinsona i energetska rola McGeeja.

Startna petorka Lawson-Afflalo-Galinari-Faried-Mozgov uopće ne izgleda loše za NBA standarde. Lawson je motor ekipe i najbolji igrač, čovjek fenomenalnog pregleda terena sa odličnim omjerom asistiranih i izgubljenih prošle sezone 8,8/3,2. Najopasniji je kada momčad trči i kada namješta zicere, ali zbog brzine i odlične kontrole lopte opasan je iz pick and rolla kao šuter s poludistance ili asistent za visokog, i kao slasher kada baca povratne na perimetar u drive&kick igri. Ako Netsi žele bilo što napraviti morat će paziti na Lawsona i njegove ozljede jer s njegovim izostankom momčad se raspada.

Sjećam se da su prošle sezone imali dosta problema s pozicijom beka-šutera a da su se nakrcali visokim igračima i pogledao sam sada broj ubačenih trica i postotke, nije to loše izgledalo s obzirom da su ključni snajperi Chandler i Lawson propustili 20 utakmica, a Robinson skoro 40. Na kraju su Netsi ipak ukrcali 702 trice što je bolje od Spursa ili Clippersa, a imali su 35,8% ukuppni postotak s trice što je malo ispod ligaškog prosjeka. Iznenađujuće dobar je bio Randy Foye koji je odigrao 81 utakmicu kao praktički jedini bek, i koji je tricu gađao s 38% iako ju je gađao skoro 500 puta. Netsi su se pojačali na beku s Afflaloom koji je dokazani šuter sa snajperskom optikom (lani u Magicu 43%). Ako parkiraš njega u jedan korner, Galinarija koji se vraća od ozljede u drugi, ostaviš Lawsonu loptu u rukama da kreira iz picka imaš vrlo dobro oružje u rukama koje neće biti nimalo lako braniti. Trica bi dakle trebala biti poboljšana, i neće patiti kada s klupe uđu Foye koji bi mogao imati i bolje postotke s manjom potrošnjom, Wilson Chandler je također odličan s trice, kao i Robinson. Još od Karlovog vremena i strategije da se napada reket i obruč zadržali su jako oružje a to je puno poena oko obruča: lani su imali 425 zakucavanja, bolji od njih bili su samo Oklahoma, Houston i Clippersi, iako su im postotci završavanja oko obruča bili slabiji nego kod spomenutih momčadi ipak potvrđujući da osim Lawsona koji je ionako zakinut visinom nemaju vrhunskog slashera.. Da dovršim priču oko bočnih igrača, Afflalo i Galinari bi trebali biti i apsolutni upgrade u odnosu na Foyea i Chandlera, ili kombinacije Fournier-Q. Miller koja je lani igrala te pozicije.

Dubinu su zadržali i pod košem iako nemaju ekstra talenta kojemu možeš baciti loptu u post ili nekoga tko na duže staze, čitaj s povećanom potrošnjom može biti efikasan s poludistance. Mozgov je imao neke sulude partije i lani i treba ga držati na oku jer ima fenomenalne fizikalije. Ruski tenk T-34 visok je 216 cm i težak 115 kilograma. Nije da ne zna s loptom, ima i solidnu poludistancu i ovakav stroj te može raznijeti u reketu a u obrani sama prisutnost i visina su dosta dobar zid do obruča. S njim će počinjati Faried koji ej bio i ostao limitiran igrač u oba pravca koji će vam svoje nedostatke maskirati energetskom potrošnjom u čemu mu nema ravnog u ligi. On će kupiti skokove na oba kraja, gurati se i tući u reketu, u napadu skupljati odbijance i trčati kontre, ali će biti i rupa u obrani jer energija ne može uvijek zamijeniti razumijevanje igre.

Shaw s visokima može tražiti prave kombinacije jer ih ima na bacanje. Za McGeeja vrijedi isto što i za Farieda, Hickson nešto slično samo što ima bolji šut s poludistance, kao i Arthur kojeg su ozljede iskasapile ali može pomoći kao stretch elemnent. I on mi je bio još jedan šok kada sam pregledavao statistiku: tricu je šutirao 24/64 (37%). To ne znači da je stretch četvorka jer ne pogađa ni 0,5 trica prosječno, a ispaljuje ih 0,9, ali bilo bi zanimljivo vidjeti više nejga u toj roli na trici jer je to jedan od boljih šutera s poludistance u ligi od visokih igrača. Tu je još Nurkić koji će teško do minuta dok se Denver bude borio za playoff jer će veterani imati prednost (ne zato jer sam ja to rekao već je takva praksa) ali prema predsezoni može pomoći kao skakač i opcija u low postu iako također sudeći prema predsezoni imat će velikih problema ostajati na parketu zbog osobnih. U Cedeviti, u puno sporijoj košarci je imao iste probleme, još gore će biti u NBA ligi dok se ne nauči kako primjereno koristiti snagu i kako se obrana igra nogama ne rukama.

Klupa je solidna: Nate-Foye-Chandler-Hickson-McGee uz dodatke Nurkića, Geeja i Garryja Harrisa.

PLUS

1. Šut – lani su bili u pojedinim segmentima dobri, prosječni do odlični. Uz dodatke Afflaloa i Galinarija trebali bi biti još i bolji.

2. Skok – Mozgov, Faried, Hickson, McGee, Arthur, Nurkić svi su redom igrači za 10-12 skokova prosječno. Prošle sezone su imali dosta problema sa zaštitom skoka, ali ove to ne bi trebao biti slučaj ako Hickson i McGee ostanu zdravi. Ali na drugoj strani, bili su 4. najbolja skakačka momčad u napadu, što je dvosjekli mač, jer ako ne skupiš skok, fasovat ćeš kontru…

3. Dubina – petorka je vrlo solidna, klupa također. Već standardno imaju 10 jednakih igrača koje mogu miksati i tu tradiciju su nastavili i ove godine. Svi su NBA igrači, s iskustvom, pitanje je samo kako će kliknuti i kako će ih Shaw psoložiti.

MINUS

1.Obrana – Galo i Aff su solidni defanzivci na perimetru, ali ipak nemaju igrača kojega uvijek bez problema mogu baciti na najboljeg protivničkog vanjskog. Slično je i u reketu: Faried, Hickson, McGee usprkos energiji i solidnom atleticizmu dolaze kao naručeni preciznim napadima kakve ima 9 napada na Zapadu.

2. Ozljede – kao i kod Pelikana treba vidjeti kako će reagirati rekovalescenti poput Robinsona, Hicksona, Galinarija i McGeeja.

3. Stretch – nemaju tu četvorku koja je postala „must have“ u ligi koja otvara tu gomilu prostora u sredini. Očekujem tu minute za Galinarija i Chandlera ali onda će sigurno patiti skok i obrana.

MAN IN THE MIDDLE

Ty Lawson

X-MEN

Danilo Galinari

PROGNOZA

Imaju dovoljno „mesa“ za bacati na parket i ove bi godine trebali lakše podnijeti periode ozljeda. Napad bi mogao biti vrlo vrlo dobar, obrana će biti problematična ali imaju i tu dovoljno tijela da se parkiraju u reket i paze na obruč i skok, a s perimetra što uleti-uleti, jebiga, nešto moraš dati. Teško da će do playoffa iako imaju puno bolje šanse od Pelikana i ne bi me iznenadilo da na kraju iskoriste nečiji raspad (Rocketsa ili Grizzliesa?) i umiješaju se u borbu za osmu poziciju. Ja znam da ću ih rado gledati i želim vidjeti što će Shaw s ovom ekipom: nastaviti forsirati svoju filozofiju za koju nema kadar ili sistem prilagoditi karakteristikama igrača. Vječna dilema za trenere.


SUNS 

Bila je to dobra vožnja za Sunse prošle sezone. A i za nas jer su nas dobro izvozali i preveslali. Teško da postoji netko tko je mogao predvidjeti da će Hornacek u svom labosu u pustinjama Nevade smisliti onako nešto zajebano poput ebole. Sunsi su zapravo trebali biti tanker, remorker, čamac. Sa samo dva-tri NBA igrača i gomilom skupljenom s euro ili NBA otpada nitko im nije davao previše šanse, a siguran sam da su i oni sebe iznenadili jer ne uspiješ baš svaki dan od govna napraviti pitu.

Proces su počeli trejdanjem Dudleyja za Bledsoea, nastavili otpisom Gortata, Scole i likova poput Beasleyja, a sjekira im je upala u med zapošljavanjem Jeffa Hornaceka koji mladoj momčadi nije nametnuo puste šablone, niti ih je sveo u nekakve okvire, već im je omogućio da igraju košarku u punom svom obliku.

PLAYBOOK

Ono po čemu su SUnsi bili potpuno drukčiji od drugih bila je igra s dva playmakera, Dragićem i Bledsoeom. To bi inače bilo problematično da obojica nisu raznovrsni igrači, i da Bledsoe nema sposobnost igranja protiv većih bekova šutera. Ovako s dva combo beka Hornacek je dobio dva kreatora, koji su iz pick and rolla mogli napadati obrane, i koji su se mogli izmjenjivati u rolama. Zbog jedne lopte nisu obojica mogli biti playmakeri pa bi se podijelili na način da bi prvo jedan kreirao napade, a drugi bio spot-up opasnost, sekundarni play ili onaj koji napada cutom prostor, bez lopte. Dodatna pogodnost s takvom postavom bila je što su Sunsi mogli juriti tranziciju kako su htjeli, gomilati lagane poene i igrati jaki presing na loptu.

Igra Sunsa imala je još dva segmenta: spacing – redovito su igrali s 4 igrača na perimetru pri čemu su bili ključni visoki igrači iz te uloge Frye i Marcus Morris kao stretch četvorke koji su izvlačili svoje čuvare iz zone ugode zvane reket i tako otvarali prostor Dragiću i Bledsoeu da napadaju obruč ili igraju slash and kick igru dok u kornerima čekaju PJ Tucker ili Gerald Green što je bio drugi važan segment Phoenixove igre.
I na kraju dakako, bili su to motion napadi u kojima bi se bekovi pa i visoki često oslobađali u napadu u pozadini reketa i onda napadali catch and shoot situacije, ili bi se napad trošio dok bi lopta kružila sve dok ne dođe u ruke igrača koji je u najboljoj situaciji.

Kada imaš takav raznovrstan napad u kojemu ti 4 igrača mogu redovito zabiti poene na različite načine postaje jasno zašto su Sunsi bili hit lani. A razloge zašto nisu uspjeli upasti u playoff treba tražiti u iskustvu Mavericksa i njihovom suludom napadačkom učinku i u obrani Memphisa, kao i posjedovanju individualnih klasa od igrača tih ekipa. Sunsi su se još dobro i držali s obzirom da je Bledsoe propusti pola sezone a da ove godine naprave iskorak na tržnici su napravili samo jedan pravi potez, a to je dovođenje Isaiaha Thomasa iz Kingsa.

Sa Dragićem, Bledsoeom i Thomasom Sunsi sada imaju najdublji roster na jedinici od svih ekipa i kod više od pola ekipa Thomas bi bio startni play. Ok, on se uklapa u njihov sistem s dva playa, može igrati i s Slovencom i s Bledsoeom, ali je prvenstveno bio doveden u slučaju da Bledsoe ode. Njegov dolazak također znači da Hornacek neće mijenjati sistem da će i dalje forsirati visoki tempo, pick igru i drive and kick svojih jedinica.

Na beku šuteru Sunsi imaju Geralda Greena iza kojeg je odlična predsezona, a lani je napredovao u svim segmentima igre. Opasan kao šuter iz svih situacija, sigurno će dobiti dobar dio minuta i na niskom krilu. Pored njega Hornacek ima i Goodwina koji će teško do minuta u sistemu s dva playa, i Zorana Dragića koji bi na račun brata mogao do minutaže i kkoji može doigrati solidnu obranu, trčati tranziciju, šutirati i preuzeti neke playmakerske dužnosti. Bar je mogao u Europi.

Na trojci su PJ Tucker, korner tricaš, radnik i sjajan skakač, Marcus Morris koji će igrati i stretch četvorku, te TJ Warren koji je trenutno ozlijeđen ali kada se vrati mogao bi momčadi donijeti još malo slasherske igre i napadanja obruča.

Na centru Hornacek može vrtjeti 100 rotacija. Protiv svih Cosuinsa ovoga svijeta kada protivnici imaju snažnu unutarnju liniju na parket može baciti Milesa Plumleeja i Markieffa Morrisa, i njih rotirati s S. Randolphom i Lenom. Ipak, najvažnije pitanje ostaje tko će zamijeniti pouzdanog Fryea od prošle sezone, ključnog sistemskog kotačića? Dvije su opcije: Marcus Morris koji je lani tricu gađao 38% ili Anthony Tolliver koji je za Bobcatse lani bombardirao trice s 42%. Hornacek mora stisnuti fige da barem otprilike zadrže postotke ili da svaku večer ima jednog od njih raspoloženog, jer bez takvog igrača Sunsi su puno manje ubojiti jer se ne otvara prostor za igru njihovih playmakera.

PLUS

1. Sistem

2. Napad

MINUS

1. Nedostatak lidera

2. Obrana – dozvoljavali su lani previše laganih poena oko obruča, a osim solidnog pressa i dalje nemaju pravog bočnog stopera ili na centru nešto više od energije Milesa Plumleeja.

3. Sistem – liga se vjerojatno naviknula na njihove tendencije i sada će ih lakše braniti, zato treba vidjeti što je novo Hornacek spremio za ovu sezonu.

MAN IN THE MIDDLE

Eric Bledsoe

X-MEN

Marcus Morris

PROGNOZA

Zbog sistema i stila igre s kojim su pokazali da mogu parirati svima im dajem prednost u odnosu Netse a vidjet ćemo hoće li to biti dovoljno za izbaciti nekoga iz osam najboljih.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

RUN AND GUN PODCAST - NBA FREE AGENCY 2015

Ugledni, moćni i prestižni Run&Gun blog dobio je svoj prvi podcast. Kako se "prvi put" pamti junf su odlučili skinuti eminentni NBA prodavači magle, Toni Lazarušić - Laza i Milan Dakić - Dakara. Četiri sata "drobljenja" o NBA ljetnim zbivanjima, uz otvoren prozor i brujanje V8 mašina po vrelom asfaltu. LINK

PIKENROLANJE DO SMRTI (NBACro)

Taktički detalj s jučerašnje utakmice Rocketsa i Thundera. Pikenrolanje do smrt i

NBA READY - EUROLEAGUE

Idemo baciti pogled tko je od sudionika ovogodišnje Eurolige spreman za okušati se u NBA ligi. Da bi si skratio muke ograničio sam se samo na Euroligu, a u obzir nisam uzimao samo Europljane, imamo ponekog Amera i naturaliziranog Amera na popisu. Važno je samo da nikada ranije nije odigrao neke minute preko bare. Iz istih razloga otpali su igrači poput Ayona, De Coloa ili brata Pere Antića. Neki su otpali zato jer ih živo boli genitalni dio za dokazivanjem u najjačoj ligi na svijetu (Teodosić), a neki zato jer ih jednostavno ne podnosim (Llull). Blogerski izbor kažu. BOGDAN BOGDANOVIĆ (SG - Fenerbahče) 23 g 198 cm 93 kg 210 cm wingspan Prava: Phoenix Suns Za Bogdanovića se oduvijek govorilo da je u pitanju veliki talent, pitanje je bilo samo koliko veliki. U mojim očima je narastao u sezoni 2013/14, njegovoj posljednjoj u Partizanu i pod Vujoševićevom paskom, kada je zbog mora ozljeda Partizanovih playmakera morao preuzeti i tu dodavačku ulogu, pored one već standa